Idem sutra posjetit našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini, neovisnoj Bosni i Hercegovini, prema kojoj nemamo nikakve pretenzije ni ambicije, ali imamo dužnost i volju da zaštitimo politička prava Hrvata – rekao je Milanović

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je u petak na obilježavanju 30. godišnjice osnutka Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Velika Gorica te rekao kako bez branitelja ne bi bilo ni Hrvatske.

– Neosporna istina je da nije bilo hrvatskih branitelja i vojnika da ne bi bilo niti Hrvatske. Što vrijeme više protječe, što smo dalje od toga, te stvari su naprosto jasnije – rekao je Milanović i zahvalio svim braniteljima.

– Prije 30 godina osnovana je vaša Udruga. To je bilo vrijeme nakon Sarajevskog primirja, vrijeme neizvjesnosti, straha i nedoumice. Trideset godina kasnije jasno je što se sve tada dogodilo i koliko je to bila velika, uspješna i moćna priča – istaknuo je predsjednik Milanović. Najavio je i svoj odlazak u Livno u subotu.

– Na sutrašnji dan, prije 30 godina u Livnu i okolici obranjena je Dalmacija i Split. Idem sutra posjetit našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini, neovisnoj Bosni i Hercegovini, prema kojoj nemamo nikakve pretenzije ni ambicije, ali imamo dužnost i volju da zaštitimo politička prava Hrvata – rekao je.

Ta pomoć, dodao je, nije, neće i ne može biti vojna i oružana kao što je bila prije 30 godina. Milanović je podsjetio i kako je Hrvatska prije 30 godina ovisila o jako malom broju hrabrih ljudi koji su danas hrvatski branitelji, hrvatski vojnici i hrvatski osloboditelji.

Hina