Varilac iz BiH Bahrudin Delić je za Federalnu televiziju ispričao kako je izgledao život u ukrajinskom opkoljenom gradu Mariupolju.

Rodom iz Zenice, neko je vrijeme živio u Ukrajini. Posljednje dane u toj zemlji proveo je u Mariupolju sa svojom obitelji. Boravio je u podrumu jedne zgrade s kćeri i suprugom te njenim roditeljima invalidima.

Preživljavali su, kaže, od riže na vodi. Izlazili su u rijetkim prekidima granatiranja kako bi potražili nešto hrane. Nakon 38 dana ratnog pakla, uspio je pobjeći iz porušenog Mariupolja i vratiti se u rodnu Koprivnu, ali sam, bez obitelji, piše Federalna.

“Nema više nijedne čitave zgrade, ulice. Sve je srušeno ili je izgorjelo”

“Grada nema, potpuno je srušen. Nema više nijedne čitave zgrade, ulice. Sve je srušeno ili je izgorjelo. Znali smo naći nešto čaja, malo riže. Našli smo nešto zrna kave u smeću, svašta se nađe. Imali smo dovoljno čaja za godinu dana, ali nismo imali vode, što je najgore”, ispričao je Delić.

“Prije sam imao 86-87 kilograma. Mislim da sada nemam više od 62 ili 63 kile. Slab sam, prekjučer sam imao temperaturu 40.8”, dodao je.

“Gdje god pogledaš, mrtvi ljudi”

Delić je ispričao kako je izgledao njegov posljednji dan u Mariupolju, iz kojeg je uspio s obitelji pobjeći na teritorij Rusije.

“To je bio kaos. Tog su dana granatirali s jedne, s druge strane. Nisi mogao otvoriti oči. I to sve iznad naših glava. To što sam vidio za tih 38 dana, nisam vidio nigdje. Izađem iz stana – leži mrtav čovjek. Dođem do drugog ulaza – drugi mrtav čovjek. Gdje god pogledaš, mrtvi ljudi. Ne bih se miješao u politiku, tko je kriv. Bio sam živi štit i jednima i drugima, i takvih je bilo hiljade”, kazao je Delić.