Foto: Ilustracija

Postupajuća tužiteljica Tužiteljstva BiH, nakon ispitivanja svih osumnjičenih, uputila je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za pet osumnjičenih osoba u predmetu kodnog naziva “Dijamant”.

Riječ je o Milošu Nikoliću rođenom 1993. godine u mjestu Sokolac, koji je uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, potom Jasminu Hodi rođenom 1996. godine u Sarajevu, Daliboru Lugonji Dalibora, rođenom 1980. godine u Sarajevu, Ehvadu Kajaniji rođenom 1995. godine u Sarajevu te Harisu Osmiću rođenom 1992. godine u Splitu.Navedeni osumnjičeni pod istragom su Tužiteljstva BiH i SIPA-e i osumnjičeni su da su djelovali kao organizirana kriminalna skupina, sa ciljem krijumčarenja i plasiranja na ilegalno narko-tržište u BiH, veće količine opojne droge “spid”, kako bi ostvarili znatnu nezakonitu imovinsku korist.

U opsežnoj akciji tužiteljstva i policije, osumnjičeni su otkriveni, locirani i uhapšeni, nakon čega su dovedeni postipajućem tužitelju, te ispitani u nazočnosti odvjetnika, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Mjera pritvora predložena je kako bi se osiguralo neometano vođenje istrage, zbog opasnosti od bjekstva određenih osumnjičenih, te kako osumnjičeni ne bi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim policijskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentiranja nezakonitog djelovanja osumnjičenih i izvršenja kaznenih djela u ovom predmetu.

Izvor