Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi prometuje se dvosmjerno, suprotnim trakom od zone radova, smanjenom brzinom.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati prometuje se jednim trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva s aktualnim radovima izdvajaju se putevi: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica), kao i raskrižje magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Duga je kolona vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.