Sporazum su potpisali direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović i načelnik općine Kiseljak, Mladen Mišurić – Ramljak.

KUBAT AUTOMOBILE

Zajedničko financiranje projekta ima za cilj ažuriranje katastarskog operatera za katastarsku općinu Gromiljak, u svrhu primopredaje u nadležni zemljišnoknjižni ured Općinskog suda Kiseljak i uspostava katastra nekretnina.

Procijenjena vrijednost usluga ovog Sporazuma je 65.000, 00 KM.

Pored navedenog razgovaralo se i o budućim projektima koje Općina planira u narednom razdoblju, jedan od njih je priprema za izlaganje na javni uvid podataka o nekretninama za katastarsku općinu Kiseljak, implementiranje softvera za katastar podzemnih vodova.

Direktor Željko Obradović izrazio je zadovoljstvo s dosadašnjom suradnjom Općine Kiseljak, te je naglasio kako je zadovoljan i  u pogledu do sada implementiranih projekata, kao što je registar cijena, digitalni arhiv i adresni registar.

Radovi prema zaključenom Sporazumu planiraju se okončati u narednih par mjeseci a službena primopredaja katastarskog operata za KO Gromiljak i Orahovo u nadležni zemljišnoknjižni ured Općinskog suda Kiseljak planirana je do konca ove godine, kako bi zemljišnoknjižni ured počeo s uspostavom vlasništva, odnosno uspostavom katastra nekretnina početkom 2022. godine.

Sastanku su također nazočili predstavnici Službe za katastar Mladen Mitrović, Ruža Mrnjavac, Marin Gudelj i  predsjednica Općinskog suda Kiseljak, Božana Banduka.