Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je u Domu HDZ-a BiH održao sastanak s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Republike Hrvatske Ivanom Anušićem.
Tom prilikom, dužnosnici su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji i europskom putu BiH, odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske te suradnji na poticanju opće stabilnosti i napretka regije.
Predsjednik Čović istaknuo je značaj europskih i euroatlantskih integracija za BiH, naglašavajući kako je potrebno žurno pristupiti izvršavanju obveza u procesu integracija. Također, istaknuo je važnost potpore Vlade Republike Hrvatske koja kontinuirano pomaže ostvarenje ovih iskoraka.
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Republike Hrvatske Ivan Anušić tijekom sastanku je izrazio podršku Vlade RH na putu Bosne i Hercegovine prema euroatlantskim integracijama što je važno za hrvatski narod ali i za prosperitet i sigurnost cijele Bosne i Hercegovine.
Na koncu, dužnosnici su izrazili zadovoljstvo suradnjom i bilateralnim odnosima, ističući nastavak rada na svim priopritetnim pitanjima.