Uz vrtoglave cijene povrća i najavu novih poskupljenja, sve više građana odlučuje se za kupovinu gotove zimnice

Sinonim za jesen je i priprema zimnice. Iako je do prije nekoliko godina priprema domaće zimnice bila tri puta jeftinija od gotovih proizvoda, zbog skoka cijenа povrća ove godine situacija je obrnuta.

Domaćice kažu da je domaća zimnica isplativa samo u slučaju da imate svoje povrće, a mnoge su to iskoristile i kao priliku da zarade dodatni novac. BHRT donosi kako izgleda priprema zimnice u Semberiji.

Uz vrtoglave cijene povrća i najavu novih poskupljenja, sve više građana odlučuje se za kupovinu gotove zimnice. Cijene paprika, karfiola, kupusa, ali i drugog povrća u vrtoglavom su porastu.

Trgovkinja na tržnici Olenija Trifković kaže kako je sve dosta skupo.

„Za ovo vrijeme je baš skupo, a hoće li cijena padati kad krene priprema kupusa za kiseliti, ne znam, sad je ta cijena. Kao i sve ove godine, i ovu godinu valjda velike vrućine, sve utječe na povrće, tako da su i cijene ove godine baš skočile, a i nema neke kvalitete“, kaže Trifković.

Kako su rekli na tržnici priprema domaće zimnice isplati se samo onome tko ima svoje povrće. Takav je slučaj s Radinkom Todić iz Dvorova. Ona je zimnicu pripremila od povrća iz svog vrta.

Za koju god opciju da se odlučite, jedno je sigurno – ekonomski problemi s kojima se građani suočavaju prepolovili su pripremu zimnice u odnosu na ranije godine, a ovaj posao je sve više tradicija, a sve manje potreba.

 

 

 

 

Izvor