Škotlanđanka koja se okitila titulom Miss Velike Britanije slavila je uz svoju majku koja je bila jedna od prvoplasiranih natjecateljica u kategoriji starijih od 45 godina.

Neobičan slučaj zabilježen je u Velikoj Britaniji gdje je Amy Meisak (29) pobijedila 37 drugih djevojaka kako bi osvojila titulu za miss na izboru u Leicesteru krajem oktobra. Na istom događaju, njena majka Laurie (60) završila je kao prva pratilja u natjecanju Ms Great Britain Classic.

Majka četvero djece rekla je za BBC da joj je natjecanje vratilo samopouzdanje i da “voli život”.

Laurie je rekla za BBC da je oklijevala s prijavom na takmičenje zbog svojih godina.

“Mislim da nakon što ste dobili četvero djece ili koliko god djece imate, malo izgubite samopouzdanje, a natjecanje mi je definitivno vratilo samopouzdanje u život”, kazala je.

Njezina kćerka Amy izjavila je da je godinama sudjelovala u natjecanjima i kako joj je majka uvijek bila velika potpora.

“Mama je uvijek dolazila sa mnom na izbore i uvijek je bila moja navijačica. Poznavala je sve mame na izboru i voljela je sjaj i glamur. Rekla sam joj: ‘Mama, stvarno bi trebala razmisliti o tome da uđeš u ovo’ i mislim da su njene riječi bile: ‘Pa, ako ti to uradiš i ja ću'”, ispričala je Amy.

I Amy i Laurie vjeruju da se izbori za miss ne odnose samo na vaš izgled. Rekle su da je to okruženje u kojem se žene međusobno podržavaju.

Amy je rekla da su ova natjecanja imala pozitivan utjecaj na nju te su joj omogućili da upozna neke od svojih najbližih prijatelja.

Nakon oba uspjeha u natjecanju, Amy i Laurie nisu sigurne hoće li se vratiti u svijet izbora ljepote, ali obje kažu “nikad ne reci nikad”.