Magla jutros smanjuje vidljivost, a posebno je gusta uz rijeku Savu, Drinu, Lašvu i Bosnu. Kao i na širem području: Tuzle, Sarajeva, Travnika, Viteza i Goražda.

Skreće se pažnja i na učestale odrone i savjetuje oprezna vožnja.  Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i blagdsana dolazi do obustave prometa u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktualne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva prometuju usporeno, jednim trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog radova na magistralnom putu Doboj-Maglaj (na dionici Poljice-Maglaj) od 07 do 16 sati, svaki dan, osim nedjelje, prometuje se usporeno, jednim trakom.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac. Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.