Milorad Dodik, lider SNSD-a, na Instagramu je sve građane Republike Srpske koji nisu Srbi nazvao izdajicama. “Republika Srpska mora imati patriotski odgovor svih političkih faktora o pitanjima koja su važna za RS i tu nema mjesta za izdajnike. Ovdje je riječ jesi li Srbin ili nisi, ako nisi – onda si izdajnik”, napisao je Dodik na Instagramu.

Dodik je dodao da nitko ne moli SDS da bude dio šire koalicije te naveo da je razlog za to što je “SDS gubitnička politička stranka koja je dobila jasnu poruku građana na izborima o svom djelovanju”. “Oni se sada pokušavaju izdignuti stranačkim promjenama, ali je jasno da će ostati marginalna stranka”, napisao je Dodik.

“Jedina velika i najbitnija politika danas je Republika Srpska. Dolazi teško vrijeme i najbitnije je da osiguramo da Narodna skupština bude mjesto gdje će biti zaustavljene sve štetne odluke i zahtjevi koje će dva člana Predsjedništva gomilati, jer ako to ne spriječimo, Republika Srpska gubi. Ako oni hoće da budu dio tog gubitka, neka budu”, objavio je Dodik na Instagramu.