Oko 300 srpskih policajaca, zapovjednika i rukovoditelja iz četiri općine sa sjevera Kosova danas u 14 sati je i formalno podnijelo svoje ostavke u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, a njihovi preostali kolege to će učiniti sutra, pišu srpske Novosti.

Caffe restaurant Kort Kiseljak

Oni su zajedno došli pred stanicu u Kosovskoj Mitrovici noseći u rukama svoje ostavke na ćirilici, a potom su ušli u zgradu.

Ostavke su predali, nakon čega su izašli.

Podsjetimo, tisuće kosovskih Srba danas su na skupu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice optužile EU da ne slijedi Briselski sporazum čiji je jamac i poduprli sunarodonjake da, u znak prosvjeda zbog odluke vlade u Prištini o preregistriranju tablica izdanih u Srbiji, napuste dužnosti u institucijama Kosova.

Odluka o povlačenju predstavnika Srba iz kosovske vlade, parlamenta i lokalne uprave na sjeveru te iz pravosuđa i policije Kosova, donesena u subotu, bit će na snazi dok Priština ne povuče mjere o preregistraciji i dok ne formira Zajednicu srpskih općina, priopćio je poslije polusatnog sastanka u subotu u kosovskoj općini Zvečan Goran Rakić, predsjednik Srpske liste (SL), koju kontrolira službeni Beograd.