Beogradski aerodrom bio je nakratko zatvoren i 27. rujna zbog udara groma koji je oštetio pistu.

Beogradska zračna luka “Nikola Tesla” bila je u ponedjeljak od kasnog popodneva zatvorena za sva polijetanja i slijetanja iz “tehničkih razloga”, deseci letova su preusmjereni, odgođeni ili otkazani, a ispostavilo se da je problem prouzročio nepažljivi bagerist.

Polijetanja i slijetanja obustavljena su iz tehničkih razloga od 16:45 sati, a pojedini dolasci presumjereni su u nišku zračnu luku “Konstantin Veliki”. Više letova nacionalne kompanije Air Serbia preusmjereno je u Niš, zrakoplov kompanije WizzAir iz Nice sletio je u Tuzlu, a na aerodromu su, među ostalim, morali ostati i putnici na letu za Zagreb.

“Bagerist pokidao kablove za struju”

Srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić priopćio je da je na aerodromu “Nikola Tesla” “bagerist pokidao kablove za struju” što je prouzročilo obustave.

„Kako je najvažnija sigurnost putnika, letovi su odmah obustavljeni i obnovljeni su odmah pošto je kvar otklonjen“, objavio je Vesić na Twitteru. “Zahvaljujemo se putnicima na razumijevanju i strpljenju”, priopćeno je iz uprave aerodroma kojim kao koncesionar upravlja francuska kompanija “Vinci”.

Prvi zrakoplovi su, prema specijaliziranoj internet stranici flightradar, poletjeli iz Beograda nakon višesatnog zakašnjenja tek poslije 20 sati na linijama za Ljubljanu, Kopenhagen i Barcelonu. Preuređenje zračne luke “Nikola Tesla” traje već mjesecima, što mnogim putnicima komplicira dolaske i odlaske iz Beograda.

Beogradski aerodrom bio je nakratko zatvoren i 27. rujna zbog udara groma koji je oštetio pistu.

Hina