Prijavili se Ensad Korman i Svevlad Hoffmana što je po Zakonu nedovoljno da bi natječaj bio uspješan

Na natječaj za imenovanje direktora Federalne uprave policije (FUP), koji je prije 20 dana raspisao Nezavisni odbor Parlamenta Federacije prijavile su se svega dvije osobe, potvrdio je jutros za “Avaz” Mirko Milićević, predsjedavajući Odbora.

Natječaj zaključen 21. travnja

Za razliku od ranijih godina, interesiranje za ravnatelja ove policijske agencije i nije toliko, s obzirom na to da već godinama traje trakavica u vezi s tim tko će službeno zamijeniti Dragana Lukača.

Milićević nam je rekao kako je Zakon jasan i da moraju doći najmanje tri prijave da bi natječaj bio uspješan.

– Do sada su stigle samo dvije. Konkurs je zaključen 21. travnja i ako ovako ostane, a sve su prilike da će tako biti, morat će biti poništen – rekao nam je Milićević.

Prema Zakonu, nakon što se konkurs poništi, morat će se raspisati novi u roku od 15 dana.

Federalnom upravom policije već tri godine rukovodi zamjenik direktora Ensad Korman, koji je tužio Vladu zbog razlika u plaći jer obnaša poziciju v. d. ravnatelja, ali ne prima ravnateljsku plaću.

Raspisan novi

Korman je jedan od prijavljenih, a drugi Svevlad Hoffman, dugogodišnji policijski službenik i savjetnik Zorana Galića u Graničnoj policiji.

Na raniji natječaj, na kojem je prvorangirani bio Zoran Galić, aktualni ravnatelj Granične policije BiH, prijavilo se sedam kandidata, ali ga Vlada FBiH nikada nije provela u djelo, čime je on poništen i raspisan je novi.

Osim Galića tada su se na konkurs prijavili i Milan Galić, Robert Perić, Ljuban Frljić,  Mustafa Hujdurović,  Zoran Čegar, ali i Korman.