Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta

Uvjeti za vožnju jutros su povoljni i saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Oštrik i Vukov Gaj, večeras od 19 sati do 06 sati ujutro, za promet će biti zatvorena dionica autoputa A-1 Butile-Sarajevo sjever (u smjeru Butile-Sarajevo sjever).

Zbog radova na izgradnji pristupnih cesta i raskršća za autoput A-1, na snazi je noćna obustava prometa od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna -Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave promet će se preusmjeravati preko Domanovića.

Jedna traka

U tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, do daljnjeg neće biti noćnih obustava prometa. Kroz tunel se prometuje naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete izvode se u tunelu Vranduk na dionici Zenica-Nemila.

Svakog radnog dana od 23 do 05 sati ujutro, prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Usporen promet

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.