Danas od 11.00 do 12.00 sati predviđen je transport avionske bombe na relaciji od naselja Bišće Polje u Mostaru magistralnim putem M-17 prema naselju Bijela

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Izačić, Bosanska Kostajnica, Ivanica i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas od 11.00 do 12.00 sati predviđen je transport avionske bombe na relaciji od naselja Bišće Polje u Mostaru magistralnim putem M-17 prema naselju Bijela. U vrijeme prolaska transporta mogu se očekivati kraće obustave, posebno na dionicama koje prolaze kroz tunele.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) prometuje se dvosmjerno, suprotnim trakom od zone radova.

Na dionicama Ripač-Dubovsko i Donji Vakuf-Turbe (Komar) zbog izgradnje traka za spora vozila, na mjestu radova prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu u blizini.

Zbog aktualnih radova izdvajaju se i putevi: Žepče-Zenica (Golubinja), Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) ponovno se obustavlja promet u noćnim satima (23:30-04:30 sati).

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h, saopćeno je iz BIHAMK-a.