Tijekom proteklog vikenda realizirane su dvije uspješne akcije u borbi protiv kaznenih djela  iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, što predstavlja nastavak ranije planiranih aktivnosti. Akcije su izvedene na području Travnika i Bugojna.

U Travniku je akcija izvedena oko 11,45 sati u ulici Bosanska, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Travnik izvršili kontrolu osoba M.L. rođen 2003. godine Travnika i A.H. rođen 2002. godine iz Tuzle. Tom prilikom A.H. je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Uspješnu akciju u Bugojnu, istog dana u večernjim satima, realizirali su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, PU i PS Bugojno, koji su temeljem naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili pretres vozila marke Mercedes, kuće i pratećih objekata, koje koristi A.Š. rođen 1987. godine iz Bugojna.

Prilikom pretresa pronađeno je više pvc vrećica sa sadržajem materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenih djela iz ove oblasti.

U suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom pronađene materije i predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenih slijedi podnošenje Izvješća o počinjenim kaznenim djelima „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.