Predstavnici Kantonalne uprave za civilnu zaštitu i predstavnik ureda Ujedinjenih naroda za smanjenje rizika od katastrofa (UNDRR) Dragan Ličanin posjetili su Općinu Kiseljak kako bi predstavili kampanju pod nazivom „Učinimo grad/regiju otpornim na katastrofe 2030“ u kojoj je sudjelovanje uzela i Općina Kiseljak.

KUBAT AUTOMOBILE

Vlada Kantona Središnja Bosna  koncem prošle godine donijela je Zaključak o sudjelovanju i provođenju aktivnosti u kampanji Ujedinjenih naroda za smanjenje rizika od katastrofa, kojim preporučuje općinama sa područja KSB da pristupe navedenoj kampanji, u cilju smanjenja rizika od prirodnih i drugih nesreća.

 

U kampanji  sudjeluje 630 članica lokalnih samouprava širom svijeta. Cilj je pružiti jasan putokaz za izgradnju otpornosti na katastrofe, osigurati da gradovi/regije postanu sigurni i održivi.

Načelnik Mladen Mišurić-Ramljak sastanak je ocijenio konstruktivnim, koji će u svakom slučaju unaprijediti općinu Kiseljak uključivanjem u projekt i kampanju koja omogućava međunarodnu suradnja u vidu razmjene iskustava, izgradnju partnerstva, tehničke i druge pomoći, istaknuo je načelnik.

Sastanku su također nazočili predstavnici Službe za civilnu zaštitu Općine Kiseljak.