Službenici Federalne uprave policije u utorak su izveli akciju pod nazivom “Korner” i tom prilikom uhitili dvije osobe zbog krađe skupocjenog sata od nogometaša Sarajeva Rifeta Kapića.

KUBAT AUTOMOBILE

Kako je saopćeno iz policije, tijekom operativne akcije pripadnici FUP-a su uhitili dvije osobe inicijala V. B. (1998.) i M. B. (1980.). Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela iznude. Kapić je, prema nezvaničnim informacijama, bio žrtva Vedada Bajramovića i Mehmeda Bešlije, koji su u utorak uhićeni u okviru policijske akcije “Korner”.

“Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koje pomenute osobe koriste te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potječu iz krivičnog djela, skupocjeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela”, navodi se u saopćenju.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su u određenom razdoblju od sportaša sarajevskog kluba oduzele skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura te na isti način pokušale oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo, u čemu su spriječeni.

Na kraju se ispostavilo da je riječ o Rifetu Kapiću, nogometašu Sarajeva koji je na Koševo stigao iz njemačkog Paderborna tijekom prethodnog ljeta.

Krađa se dogodila poslije gala večere u sarajevskoj Vijećnici povodom 75 godina FK Sarajevo u ponedjeljak. Krađa se dogodila na Stupu nakon što se Kapić vraćao kući.

Ovaj nogometaš je igrao u brojnim europskim zemljama pa je tako osim njemačkog Paderborna igrao za Sheriff (Moldavija), Grasshoppers (Švicarska), Goricu (Slovenija), Varnsdorf (Češka) i Istru (Hrvatska).

Izvor