Mogući razlog za uskraćivanje viza šestorici reprezentativaca Bosne i Hercegovine i trojici članova stručnog stožera je moguća osveta Kazahstanaca za sličan slučaj koji se dogodio prije posljednjeg međusobnog duela ove dvije vrste, piše Klix.ba. Probleme u vezi s uskraćivanjem viza imala je i reprezentacija Kazahstana prije dolaska u BiH na utakmicu koja se 7. rujna igrala u Zenici.

Kazahstanci su tada nakon odbijanja vize za nekoliko njihovih reprezentativaca navodno tražili i pomoć Nogometnog saveza BiH. Međutim, slučaj na kraju navodno nije bio riješen pa se to sada navodi kao jedan od potencijalnih razloga zbog čega je čak šestorici reprezentativaca BiH uskraćena viza za Kazahstan. Naknadno su vize dobili Nalić i Gazibegović, dok Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić te Dario Đumić izvjesno neće biti dio bh. delegacije u Kazahstanu.

Inače, Nalić i Gazibegović putuju iz Zagreba u Moskvu, a iz glavnog grada Rusije uputit će se prema Nur Sultanu, gdje se igra utakmica Kazahstan – BiH.