Dalibor Pavlović podnio je ostavku na funkciji gradonačelnika Prijedora, a nakon što su u javnost procurile njegove bizarne fotografije na kojima se vidi kako pije veliku količinu tableta i povraća.

Fotografije, koje je sam napravio uzburkale su javnost u Republici Srpskoj s obzirom na neprimjerenost sadržaja. Zbog toga, lider SNSD-a Milorad Dodik ga je pozvao da podnese ostavku.

Danas je održana i sjednica Gradskog odbora Prijedora na kojoj gradonačelnik nije nazočio, no ostavku je objavio pismenim putem.

“Kao nositelj javne funkcije i prvi čovjek grada Prijedora, snosim odgovornost da svoje sugrađane, ali i širu javnost izvještavam o poslu koji obavljam baš kao i o privatnom životu ukoliko on utječe na dobrobit zajednice u čijoj sam službi. Kako pisanja i javni progon mene kao čovjeka raznim spinovima, vrijeđanjima, omalovažavanjima, koja su se posljednjih dana u pojedinim medijima pojavila, mogu uzdrmati odnose povjerenja koje sa građanima Prijedora gradim od stupanja na funkciju. Ovim putem obavještavam javnost da prihvatam prijedlog predsjednika SNSD-a Milorada Dodika”, rekao je on.

U pismu ostavke, Pavlović se ispričava sugrađanima zbog neprijatnosti.

“Svojim sugrađanima, koji su osjetili nelagodu zbog mene, a zbog nečasnog, neljudskog i nekorektnog djelovanja oporbe, kojoj ništa nije sveto, ovim putem se duboko ispričavam. Želim se zahvaliti svima na suradnji, a onima od kojih sam dobio na tisuće poruka podrške, obećavam da ću, i nakon funkcije, ostati čovjek kakvog me znate, spreman pomoći svima. Ljudskost i poštenje mi nisu, niti će moći uništiti. Pravdu ću dokazivati putem suda i neću odustati od nje, ustrajat ću u nastojanju da zbacim nepravdu koja mi je ovim putem nanesena”, naveo je on.