Večeras je Srednja škola “Ivan Goran Kovačić” zasjala u pink svjetlosti i postala dio priče u svjetskoj borbi protiv karcinoma dojke, koja se u listopadu obilježava diljem svijeta brojnim aktivnostima, a sve s ciljem podizanja svijesti ljudi o prevenciji i ranom otkrivanju te opake bolesti.

KUBAT AUTOMOBILE

Udruge oboljelih od karcinoma dojke okupljena u mrežu “Think Pink – Zajedno smo jedno” na taj način pridružila su se brojnim europskim gradovima i skrenuli pažnju na važnost ranog otkrivanja bolesti.

Večeras, 1. 10. 2021. sa početkom u 18 sati prikazana je projekcija filma Ma ma u kinodvorani Hrvatskoga doma u Kiseljaku.

Članice udruge pozivaju sve zainteresirane u nedjelju na Utrku/šetnju za ozdravljenje – Race for the cure u Kiseljaku na Trgu kneza Radoje s početkom u 14:00 sati.

Utrka za djecu od 6 do 12 godina (revijalnog karaktera)

Kratka šetnja za odrasle

Na manifestaciji nastupaju:

Apokalipso band
Klapa Dišpet
Kiseljačke mažoretkinje

Race for the cure – Utrka/šetnja za ozdravljenje već dugi niz godina održava se u brojnim gradovima Europe, a cilj joj je podizanje svijesti o važnosti prevencije i osnaživanje žena u borbi protiv karcinoma dojke.

Da i Kiseljak bude dio najveće utrke i šetnje u Europi!

Mali znaci pažnje puno znače onima koje vode teške životne bitke.

Kada se rak dojke otkrije u ranoj fazi uz adekvatnu dijagnostiku i liječenje šanse za izlječenje i produžetak života su daleko veće nego u slučajevima kada se ta bolest otkrije u kasnoj fazi, kazali su iz udruge “Zraka sunca Kiseljak”.

Zahvaljujući razumijevanju i potpori načelnika i djelatnika Općine Kiseljak i naš grad večeras svijetli u pink boji.

Pokrovitelji manifestscije su: Općina Kiseljak, Ministarstvo financija SBŽ, Tibra Pacific d.o.o., Bojo-metal d.o.o., CoffeeBreak d.o.o., Ceste-Company d.o.o., Sarajevski kiseljak d.o.o.

Kiseljak.info