Rujan je mjesec u kojem počinje nova školska godina, a to znači i veći broj sudionika u PROMETU. Ti novi sudionici u prometu su školarci koji idu prema školi ili iz škole kući. Neki od njih, kao što su prvašići, tek uče prometnu kulturu i prometna pravila, a svi znamo kako su djeca zaigrana, ponekad neoprezna i nesvjesna opasnosti koje promet nosi!

KUBAT AUTOMOBILE

S ciljem da se upozori i senzibilizira javnost, a pogotovo vozači na dodani oprez i poštivanje prometnih propisa organizirana je akcija „SIGURNO U PROMETU“. U akciji su sudjelovali učenici šestih razreda naše škole, PU Kiseljak te AMK Mineral Kiseljak-Kreševo.

Školsku patrolu, koju su činili učenici Elizabeta Bošnjak, Ena Tomičić, Nikolas Vrljičak i Dorijan Ivičević predvodio je nastavnik Anton Terzić, AMK Mineral Kiseljak Kreševo predstavljao je g. Pero Drmač i g. Slobodan Lalić, a članovi PU grada Kiseljaka bili su g. Fuad Selman i gđa. Svjetlana Nedić. Učenici su pažljivo upijali temeljna znanja o prometnim pravilima od policajaca koji su upozoravali vozače na dodatni oprez kako bi djeca bila sigurna u prometu.
Nakon toga, nastavnik Anton Terzić održao je radionice na temu ” Sigurno u prometu”.