16. listopada održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Zaprešić, u povodu Dana grada. Uz brojne goste, proslavu su i ove godine uveličali predstavnici gradova prijatelja; Kiseljaka i Kaštela.


Kiseljačku delegaciju predvodili su načelnik općine Mladen Mišurić-Ramljak, predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina, predsjednik Odbora za međugradsku suradnju Ivica Kubat, zamjenik predsjedatelja Općinskog vijeća dr. Nino Baban, tajnik Općine Kiseljak Dragomir Lučić i tajnik Općinskog vijeća Dejan Štekić. Prije svečane sjednice, delegacija se pridružila polaganju vijenaca na grobnicu obitelji Jelačić.

Rezime projekata na području Zaprešića

Svečana sjednica bila je prilika za rezime realiziranih i započetih projekata na području grada Zaprešić u protekloj godini, kao i za prezentaciju onoga što slijedi. A zbog brojnih infrastrukturnih projekata Zaprešić je u proteklom razdoblju podsjećao na veliko gradilište.

Gradonačelnik Željko Turk i predsjedatelj Gradskog vijeća Zaprešić Matija Teur su dodjelili javna priznanja Zahvalnice, Medalje, Plakete i Povelje zaslužnim pojedincima, a godišnje nagrade grada dodjeljene su Danijelu Pek, utemeljitelju Televizije zapad i Vatrogasnoj zajednici grada Zaprešić.


Načelnik općine Kiseljak je u svom obraćanju čestitao Dan grada Zaprešić, te kako je već postala tradicija između gradova prijatelja, donirao Športsko društvo specijalnih športova “Luč”, koju je preuzeo predsjednik Franjo Horvat.


Kiseljak.info