“Za sad smo napravili ok stvari. Stvorili neke temelje. Investirati skoro milijun maraka. Neke korake smo napravili. Ja neću biti zadovoljan dok Livno ne bude grad kakav je nekad bio”, kazao je inovator i poduzetnik Mate Rimac.

KUBAT AUTOMOBILE

Održana četvrta poslovna konferencija u organizaciji lokalnog Tehnološkog parka Linnovate

“Za sad smo napravili ok stvari. Stvorili neke temelje te investirali gotovo milijun KM. Neke korake smo napravili. Ja neću biti zadovoljan dok Livno ne bude grad kakav je nekad bio”, kazao je Mate Rimac na četvrtoj poslovnoj organizaciji Tehnološkog parka Linnovate. Ovogodišnja poslovna konferencija, održana u livanjskom Gradskom parku, doživjela je svojevrsnu premijeru kada se radi o inovacijama, riječ je o proizvodu naziva “x Tend”, simulacijski alat za nekretnine autora Marina Jozića, koji je inače jedan od pokretača samog Parka, prenosi BHRT. Ostvarenje maštarija  “Sustav je namijenjen investitorima koji planiraju graditi objekte nekad u budućnosti. Mi njima kroz sustav,imamo online aplikaciju koja se zove ‘x Tend expo’ kroz koju njihova prodaja može svojim kupcima nuditi pristup. A ti njihovi kupci mogu kroz našu aplikaciju mogu prošetati,mogu maštati kako će njihov dom izgledati”, kazao je Jozić.

Na jednom od panela se predstavila i treća generacija startup-a stasalih u Linnovate-u posljednjih godinu dana: dvije tvrtke iz sektora turizma i jedna koja proizvodi med. Treći rođendan  “To je o biciklizmu koji je orijentiran na spust s biciklima. Napravio sam posebne staze za tu namjenu sa preprekama sa skokovima. Linnovate mi je pomogao da nećemo neku formu,da to bude legalno, u edukaciji i reklami isto”, istaknuo je član Kupres MTB Trailsa Miro Galić. A da sve što je Tehnološki park napravio u posljednje tri godine nije malo, svjedoče njegovi čelni ljudi. “Imali smo tri uspješne generacije poslovnih startup-ova. Ukupno prijavljenih 28 ideja od kojih je 13 registriranih poduzeća, firmi,obrta i OPG-ova. Učinkovitost je preko 50 posto. To je iznimno uspješno. Mi smo do sada plasirali 155 000 KM. (…) jedan start up iz turizma je dobio 500 000 KM”, naglasila je direktorica Tehnološkog parka Linnovate Ivona Ćorić.  U Linnovate Tehnološkom parku vjeruju da će se i drugi prepoznati njihova nastojanja i uključiti u ovaj ovaj projekt bilo kao financijeri, s poslovnom idejom ili nekim drugim načinom.

 

 

Izvor