Zatvoren promet u 37 ulica glavnog bh. grada

Zatvoren promet u 37 ulica glavnog bh. grada

U Sarajevu će danas biti privremena izmjena režima prometa od 7:00 do 14:00 u 37 ulica zbog održavanja treće po redu Bh. Povorke ponosa.

Na zahtjev Organizacijskg odbora “BH povorka ponosa”, a radi održavanja ovog događaja, Ministarstvo prometa Kantona Sarajevo dalo je suglasnost za privremenu izmjenu režima današnjeg prometa u vremenu od 07:00 do 14:00 sati, na trasi kojom će se kretati sudionici povorke: Park Safeta Isovića-ulica Koševo-ulica Maršala Tita-Trg Bosne i Hercegovine-zgrada Parlamenta BiH.

Privremena izmjena režima prometa podrazumijeva obustavu motornog i pješačkog prometa, kao i zabranu parkiranja  na spomenutoj trasi kretanja sudionika ovog događaja, te dijelovima još 35 drugih ulica koje gravitiraju trasi njihovog kretanja.

Regulaciju prometa na dijelu potpune obustave i na raskrsnicama na kojima se promet usmjerava na zaobilazne smjerove vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

U zavisnosti od brzine, odnosno dinamike odvijanja ovog događaja, te procjene operativnih tijela MUP-a KS, na svim raskrsnicama na kojima se planira kretanje njegovih sudionika, policijski službenici MUP-a KS će vršiti povremena  propuštanja vozila, kao i izlaze sa parkirališnih površina unutar zone privremeno izmijenjenog režima prometa do najkraće točke spoja sa ulicom neometanog prometa.

Taksi stajališta koja se nalaze na trasi održavanja događaja, privremeno će se izmjestiti na prvi susjedni, a koje nije u zoni obuhvata privremene izmjene režima prometa.

Istekom razloga za privremenu obustavu prometa, organizator ovog događaja je dužan ukloniti pomagala korištena za njegovo održavanje, te dovesti prometnicu u prethodno stanje.

Najčitanije