Policijski službenici Policijske uprave Prijedor jučer su Okružnom javnom tužiteljstvu Prijedor, podnijeli izvješće o počinjenom kaznenomm djelu protiv dvije osobe zbog sumnje da su pričinili materijalnu štetu od 150.743,40 KM Medžlisu Islamske zajednice u Bosanskom Novom.

KUBAT AUTOMOBILE

Kako je priopćeno iz Policijske uprave Prijedor izvješće je podnesen protiv osobe J.K. iz Bihaća, zbog postojanja sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba službenog položaja ili ovlasti i kazneno djelo povreda obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja financijskih izvješća i njihovo falcificiranje ili uništavanje i protiv osobe R.K. iz Novog Grada, zbog postojanja sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba položaja odgovorne osobe i kazneno djelo pronevjera.

“Osumnjičeni J.K. se tereti da je kao osoba imenovana za zastupanje Islamske zajednice u Novom Gradu, u razdoblju od travnja 2015. do veljače 2019. godine, sa žiro računa za unutarnji platni promet koji je otvorio u banci u Bihaću, sukcesivisno podigao novac u iznosu od 114.890 KM, koji je kao novčana doplata za razmjenu zemljišnih čestica trebao biti uplaćen na poseban račun Medžlisa Islamske zajednice Novi Grad i potrošen za kupovinu nekretnine”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je navedeni novčani iznos osumnjičeni evidentirao kao prihod u blagajni Medžlisa, a potom kao osoba ovlaštea za raspolaganje novčanim sredstvima, podigao novac iz blagajne u iznosu od 113.369,40 KM, pribavljajući na taj način protivpravnu imovinsku korist za sebe i za druge osobe.

Osumnjičeni J.K. se također tereti da je bez certifikata vodio knjigovodstvo Medžlisa IZ Novi Grad, a sačinjenu knjigovodstvenu dokumentaciju ovjeravao kod ovlaštenog knjigovođe.

“Osumnjičeni R.K. se tereti da je u razdoblju od ožujka 2015. do veljače 2019. godine, obavljajući dužnost blagajnika i tajnika, pribavljajući protupravnu imovinsku korist za sebe i druge osobe, iz blagajne Medžlisa isplatio novac u ukupnom iznosu od 37.374 KM, koji je nenamjenski potrošen”. dodaje se u priopćenju Policijske uprave Prijedor. prenosi “Fokus“.