Jučer je u zgradi Općine Kiseljak održan radni sastanak Službe za inspekcijski nadzor u svojstvu nositelja aktivnosti provođenja Javne rasprave, i načelnik općine Kiseljak s predstavnicima ekoloških udruga, udruge ribolovaca s područja općine i ostalim zainteresiranim.

Točke dnevnog reda o kojim se razgovaralo na sastanku su Nacrt Odluke o komunalnom redu i sanitarnom minimumu i kontinuirano zamućenje  rijeke Lepenice i Kreševke.

Glavna općinska inspektorica Ivana Budimir nazočnima je predstavila Nacrt Odluke.

Odluka o komunalnom redu i sanitarnom minimumu je odluka koju smo ranije imali, sad se nadopunjava, kad su u pitanju kaznene odredbe, problematika paljenja vatre na otvorenim površinama bez odobrenja vatrogasaca te odlaganje otpada na divljim deponijima, istaknula je inspektorica.

Kontinuirano se zagađuje rijeka Lepenica i Kreševka ispuštanjem mulja neodgovornih gospodarskih subjekata, voda je izvor života, bogatstvo s kojim trebamo ponositi se, kazao je načelnik u svom obraćanju, ističući kako je interes lokalne zajednice čist okoliš i bistre rijeke.

Predstavnici ekoloških udruga i udruge ribolovaca dali su punu potporu Općini Kiseljak u saniranju zagađenja okoliša, stoga se upućuje inicijativa, odnosno zaključak prema nadležnim Ministarstvima za žurno rješavanje problematike i poduzimanju oštrih mjera, u cilju rješavanja ekoloških problema.

Inače, javna rasprava o  nacrtu Odluke o komunalnom redu i sanitarnom minimumu na području Općine Kiseljak trajat će do 17. 5. 2021. godine, Odluka se može preuzeti na službenoj web stranici Općine Kiseljak, www.opcina-kiseljak.org i uredu br. 42.

Primjedbe, prijedloge i sugestije na nacrt Odluke mogu se dostaviti putem pošte Službi za inspekcijski nadzor ili putem elektronske pošte na mail  ivana.budimir@opcina-kiseljak.org.