Predsjedništvo Zajednice žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača” 5. siječnja pokrenulo je humanitarnu akciju za potresom porušenu Banovinu u vidu prikupljanja novčanih sredstava na području cijele Bosne i Hercegovine.

Županijski odbor Zajednice žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača” Županije Središnja Bosna vodio je akciju u koordinaciji s predsjednicama Općinskih organizacija, čije su članice aktivno radile na terenu do 5. ožujka, dokad je i službeno trajala humanitarna akcija.

„Ponosna sam i veoma zahvalna svim članica diljem Središnje Bosne, ali i brojnim kolegama, dužnosnicima, svima, koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji,  jer smo još  jednom iskazali da imamo veliko srce i suosjećamo s potrebitima. Nismo odredile iznos, nego je svatko donirao sukladno svojim mogućnostima i najvažnije da je bilo od srca. Do kraja službene akcije prikupile smo 9.335,00 KM, ali su se donatori javili i poslije, te je prikupljeno ukupno s današnjim danom 9.865,00 KM. Bez obzira na mnogobrojne humanitarne akcije i donacije, pokrenuti val dobrote, kojima svjedočimo posljednjih nekoliko mjeseci, i mi smo kao Zajednica žena odlučile dati svoj doprinos, pokazati empatiju i suosjećanje sa svim stanovnicima Petrinje, Gline, Siska i ostalih područja koja su pretrpjela ogromnu štetu prilikom nedavnog strašnog potresa. Mnogo pomoći je otišlo za Banovinu, kako iz naše Županje Središnja Bosna tako i iz svih dijelova BiH. Međutim, pomoć im treba i dalje, i sigurno će biti potrebna još mjesecima, kako bi se obnovile kuće i život barem djelomično normalizirao“ kazala je predsjednica ŽO ZŽ KKK ŽSB Suzana Krišto.

Prikupljena sredstva iz svih dijelova BiH bit će donirana određenoj obitelji ili izgradnji ustanove u Petrinji, o čemu će Predsjedništvo Zajednice žena na čelu sa predsjednicom Marinom Pendeš naknadno donijeti odluku i o istoj informirati javnost.