Osim što je 33-godišnjakinja bila pod utjecajem alkohola od 0.35 promila, vozač bicikla bio je još pijaniji s izmjerenih 1.49 promila

Jučer je u 1 sat u Rovinju došlo do prometne nesreće u kojoj je policajka pod utjecajem alkohola udarila 60-godišnjeg biciklista te pobjegla s mjesta nesreće.

– Nesreća se dogodila kada je 33-godišnjakinja upravljala automobilom VW Polo, pulske registarske oznake, kolnikom Ulice braće Božić te je dolaskom do raskrižja s Fažanskom ulicom započela skretati u desno. Budući da vozačica nije pravovremeno uočila 60-godišnjaka koji je biciklom prelazio preko pješačkog prijelaza, došlo je do kontakta automobila s biciklom te je vozač bicikla pao na tlo i zadobio teže ozljede, govore iz PU Istarske.

Osim što je 33-godišnjakinja bila pod utjecajem alkohola od 0.35 promila, vozač bicikla bio je još pijaniji s izmjerenih 1.49 promila.

Protiv policajke će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te će se sukladno Zakonu o policiji poduzeti odgovarajuće mjere zbog povrede službene dužnosti.