Cico Kranjčar, legendarni nogometaš Dinama i bivši hrvatski izbornik, preminuo je u ponedjeljak u Zagrebu. Primili su ga u zadarsku bolnicu pa prebacili u Zagreb

Legendarni nogometaš i trener, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u Zagrebu u 65. godini. Sport je ostao bez još jedne legende.

Kako doznajemo, Cico je 18. veljače primljen u zadarsku bolnicu zbog problema s jetrom. Nakon deset dana liječenja, zbog pogoršanja stanja prebacili su ga u Zagreb, no nije se uspio izvući.

Kranjčar je rođen u Zagrebu 15. studenog 1956. Od malih nogu bio je vezan uz Dinamo, gdje je u blistavoj desetogodišnjoj eri kao senior Dinama osvojio prvenstvo bivše države 1982. i dva Kupa. Nastavio je osvajati trofeje u bečkom Rapidu, s kojim je dvaput bio prvak Austrije i triput osvajač kupa i superkupa. Igračku karijeru završio je u Sankt Pőltenu 1991.

Početkom 1990-ih okrenuo se trenerskoj karijeri u Austriji. S Dinamom je 1996. i 1998. osvojio duplu krunu, donio NK Zagrebu jedini naslov prvaka 2002. Zadnje je naslove osvajao sa Sepahanom u Iranu 2012. i 2013., gdje je bio prvak i osvajač kupa.

Dobitnik je državne nagrade za sport Franjo Bučar 2005., bio je trener godine u Iranu