Dio prihoda od prodaje domaće prirodne mineralne vode SARA u Bingo trgovinama od 15. ožujka do 31. maja bit će izdvojen za sadnju drveća širom BiH

Prirodna mineralna negazirana voda SARA, koja dolazi iz čistog, netaknutog krajolika središnje Bosne, i ove godine s ponosom podržava najveću volontersku akciju sadnje drveća u BiH Let’s Do It – milion sadnica za jedan dan“. Dio prihoda od prodaje vode SARA u Bingo trgovinama od 15. ožujka do 31. svibnja bit će izdvojen za velike akcije pošumljavanja kojima se želi pomoći očuvanju okoliša u BiH te boljoj kvaliteti života.

„Poboljšanje kvalitete  života u zajednicama u kojima poslujemo i u kojima se nalaze naši proizvodni pogoni predstavlja jednu od ključnih vrijednosti kompanije Sarajevski kiseljak. Pri tome, posebnu pažnju poklanjamo projektima čiji cilj je zaštita okoliša i unapređenje životne sredine. Tu spada i sudnja drveća koje je, kao i voda, jedan od najznačajnijih prirodnih resursa. Potporaa projektu „Let’s Do It – milion sadnica za jedan dan“  predstavlja naš znak zahvalnosti prema prirodi u kojoj je naša prirodna mineralna voda SARA rođena i čiju čistoću ona savršeno oslikava, ali i priliku da građane BiH podsjetimo na važnost očuvanja postojećih šuma i konstantnu potrebu za sadnjom novog drveća“, izjavila je Velinka Lujinović, direktorica Sarajevskog kiseljaka.

„Let’s Do It BiH“ dio je svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem sudjeluje preko 180 zemalja, a akcije pošumljavanja realiziraju se u suradnji s volonterima.

“Udruženje građana Ruke i SARA su zajedno pronašli način da građanima Bosne i Hercegovine omoguće učešće u sadnji drveća čak i u izazovnom vremenu pandemije u kojem živimo. Kupovinom domaće vode SARA građani će direktno podržati volonterske akcije sadnje drveća “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan” koje uspješno realiziramo od 2013. godine. U dosadašnjim akcijama smo zasadili blizu pola miliona sadnica raznih vrsta drveća i ovom zajedničkom kampanjom ćemo prirodi pokloniti hiljade novih sadnica. Nadamo se velikom odzivu i podršci građana, jer svakom kupljenom bocom SARA vode doprinosimo sadnji budućih šuma koje će proizvoditi kisik, čistiti zrak, štititi od buke i klizišta i činiti našu zemlju ljepšim mjestom za život,”  istakli su iz Udruženja građana Ruke iz Sarajeva, jednog od organizatora spomenute akcije.

Kupce u  Bingo trgovinama širom BiH već očekuju pune police vode SARA. Sve je spremno za akciju čiji krajnji cilj je ljepša priroda i čistiji zrak.

„Raduje nas još jedan projekat kroz koji zajedno sa našim partnerima i kupcima možemo učiniti nešto dobro za prirodu. Kompanija Bingo dugi niz godina podržava, organizira ili sudjeluje u ekološkim projektima, a posebno nas raduje kada to možemo uraditi sa domaćim proizvođačima. Sigurni smo da podrška naših kupaca ni ovoga puta neće izostati, jer je učešće u projektu veoma jednostavno: kupovinom Sara vode u Bingo trgovinama kupci pomažu sadnju drveća“, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije Bingo.