Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara svečano je zatvorila “Napretkove lipanjske dane kulture 2024.” koje tradicionalno organizira HKD Napredak podružnica Bugojno.

Na završnoj svečanosti, održanoj u okviru književno-poetske večeri i likovne izložbe “Bugojno – zauvijek u mom srcu”, predsjednica Bradara se obratila prisutnima prigodnim govorom, zatvarajući ovogodišnje dane kulture.

Prije početka programa, predsjednica Bradara je u pratnji predsjednice HKD Napredak Bugojno Dubravke Vukadin i njenih suradnika obišla prostorije Hrvatskog doma u Bugojnu. Tijekom obilaska, upoznala se s opsežnim radovima i investicijama koje su provedene u proteklom razdoblju, kao i onima koje su trenutno u tijeku.

Tijekom “Napretkovih lipanjskih dana kulture” 2024. godine održano je nekoliko izložbi, uključujući retrospektivne izložbe Ivice Strujića-Struje i akademskog kipara Stipe Ledića, te izložbu i književnu večer “Bugojno – zauvijek u mom srcu”. Između ostalog, održana je i zdravstveno-edukativna tribina u suradnji s udruženjem DONNA Bugojno, gala koncert Zorice Kondža te promocija romana Božane Volić “Kraljičin izbor” i “Bosanski kod” u povodu 600 godina od rođenja kraljice Katarine Kosača.