Dobretići, mala općina u pougarskom kraju, danas je svečano obilježila dan svoje općine i patron župe posvećene sv. Antunu Padovanskom. Usprkos kišnom vremenu, mnoštvo vjernika i gostiju okupilo se kako bi sudjelovalo u proslavi.

Na svečanosti su sudjelovali predstavnici općinskih vlasti, uključujući načelnika Dobretića Ivu Čakarića, koji je istaknuo važnost oslanjanja na lokalne resurse poput stočarstva, pčelarstva, poljoprivrede i turizma.

Prisutni su bili i gosti iz prijateljske hrvatske općine Gornji Bogićevci, čiji je načelnik Pavo Klarić rekao da oko 35 posto stanovništva te općine vuče korijene iz pougarskog kraja. Marko Saraf, zastupnik u Zastupničkom domu FBiH, također je izrazio podršku lokalnim projektima.

Zastupnik u Saboru RH, Radoje Vidović, u svom govoru je obećao podršku potrebama ovog kraja, naglašavajući važnost zajedništva i volje u ostvarivanju ciljeva.

Događaj je završio optimističnom porukom o budućnosti Dobretića i okolnih naselja, uz nadu da će zajedništvo i otvorenost prema novim prilikama donijeti bolji život za sve stanovnike.