Policija je uhitila 30-godišnjaka iz Bošnjaka koji je osumnjičen za kazneno djelo teškog ubojstva. Policija vjeruje kako je 30-godišnjak ubio 48-godišnjaka.

Nestanak 48-godišnjaka prijavljen je 4. lipnja, nakon čega su policijski službenici nadležne Postaje granične policije Županja poduzeli mjere traganja s ciljem pronalaska nestale osobe. Potraga je završila jučer kad je građanin pronašao mrtvo tijelo u bunaru na oranici u Bošnjacima i o tome obavijestio policiju.

Tijelo su iz bunara izvukli vatrogasci, te je prevezeno u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Dr. Juraj Njavro u Vukovaru na identifikaciju i obdukciju. U bolnici je potvrđen identitet žrtve, a obdukcijom je utvrđeno kako je riječ o nasilnoj smrti.

Ubojstvo se navodno dogodilo 31. svibnja

Policija je poduzela mjere traganja za počiniteljem te je on jučer priveden u službene prostorije. Na temelju sudskog naloga obavljena pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenog. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti izvršenja kaznenog djela.

U obiteljskoj kući je proveden i očevid kojim je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. Policija smatra kako postoji osnovana sumnja da se ubojstvo dogodilo 31. svibnja oko 1:30 sati u dvorištu obiteljske kuće u Bošnjacima.

Navodno je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba, nakon kojeg je ubojica žrtvi zadao više udaraca sjekirom po glavi i tijelu. Vjeruju kako je ubojica zatim besvjesno tijelo žrtve odvezao na poljoprivredni predio Pivničište u Bošnjacima, gdje ga je ustrijelio jednim hitcem u glavu puškom koju je nezakonito posjedovao i zatim bacio tijelo u bunar.

Osumnjičeni će danas biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok će kaznena prijava protiv njega biti podnesena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.