Kamerni teatar 55 sa ponosom najavljuje premijeru predstave za mlade “GO DO (t)” Dramskog studija 55 u nedjelju 30. juna sa početkom u 20h. Reprizna izvođenja su 2. i 3. jula u Dječijoj kući Grbavica sa početkom u 19h. Ulaz je slobodan.

GO DO (t) je autorski projekat koji istražuje odrastanje u doba ekstrema, u svijetu u kojem ili sagorijevamo ili trulimo ili smo preosjetljivi ili potpuno tupi … U svijetu koji je brz, gdje nema mjesta za grešku, svijetu perfekcionizma, uspjeha, burnouta, hustle culturea, self-carea, binge watchinga, bed rottinga, brainrota, overthinkinga, overloada… Svijetu u kojem nam sve postaje previše, svaki događaj, svaki podražaj, svaki detalj imaju ili jednaku važnost ili nam ništa više nije bitno.

Srednjoškolci koji su autori predstave i igraju u njoj su: Adin Mujković, Ajla Kadić, Azra Ibrahimović, Harun Mešić, Iman Bešić, Jovana Jovančić, Matea Novaković, Merisa Krišćo, Sara Kukuljac, Sofija Pantelić, Strahinja Jovančić.

Umjetničko – pedagoška voditeljica Dramskog studija 55 bila je dramaturginja Emina Omerović, a voditeljica i producentica Adna Rizvan. Kostimografiju i scenografiju potpisuje kolektiv uz mentorstvo Adise Vatreš Selimović. Plakat je kreirala Ajla Kadić, fotografije Jasna Kalač, a za izbor muzike je zadužen kolektiv.

Dramski studio 55 započeo je s radom u decembru 2023. godine s ciljem da kreiramo siguran i kreativan prostor za rast i razvoj srednjoškolaca iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva kroz igru, maštanje i promišljanje. Glavni cilj Dramskog studija 55 su osnaženi mladi ljudi koji shvaćaju pozorište kao mjesto koje pripada njima, mjesto gdje imaju potpunu slobodu da otkrivaju sami sebe i svijet oko sebe, te razvijaju svoj puni potencijal kao pojedinci.

Kiselhak.info