Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa tvrtki u BiH. U novom izvješću o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je u BiH krajem ožujka, odnosno početkom travnja blokirano 104.239 računa tvrtki te da 57.035 tvrtki ima  blokiran barem jedan račun.

KUBAT AUTOMOBILE

Ukupan broj blokiranih računa tvrtki u odnosu na mjesec ranije uvećan je za 171, a broj tvrtki koje imaju blokiran bar jedan račun povećan je za 136.

U novom izvješću, koji sadrži 4.204 stranice (četiri više nego prethodni izvještaj)  pobrojane su tvrtke iz svih sfera društvenog života, od gospodarskih  poduzeća, trgovina, frizerskih salona, benzinskih crpki, ljekarni, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, tvrtki. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvješću Centralne banke BiH, objavljenom početkom studenoga 2012. godine, broj blokiranih računa tvrtki u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 tvrtke imale bar jedan blokiran bankarski račun.