Na današnjoj sjednici Sabora Kantona Središnja Bosna zastupnik Boris Mrnjavac uputio je zastupničku inicijativu da se Natječaj za studentske stipendije u Kantonu Središnja Bosna raspiše u listopadu, odnosno najkasnije u studenom, dakle na početku akademske godine.

KUBAT AUTOMOBILE

Inicijativu prenosimo u cinelosti:

Inicijativa da se Natječaj za studentske stipendije u Kantonu Središnja Bosna raspiše u listopadu, odnosno najkasnije u studenom, dakle na početku akademske godine.

OBRAZLOŽENJE

Raspisivanjem Natječaja za dodjelu studentskih stipendija u Kantonu Središnja Bosna na početku akademske godine uspjeli bi natječajnu proceduru završiti do konca kalendarske godine.
Nakon usvajanja Proračuna Kantona Središnja Bosna, sukladno rang listi i broju stipendista, stipendije bi se mogle isplaćivati puno ranije, nego je to bio slučaj prethodnih godina. U najboljem slučaju prve rate stipendije bi mogle biti isplaćene već u siječnju, a u najlošijem u travnju.
Realizacijom navedene inicijative omogućili bi studentima da ranije izvrše financijske obveze koje imaju prema fakultetima, ali i drugih troškova studiranja.

Podsječamo, Mrnjavac je ranije postavljao zastupničko pitanje Kantonalnoj upravi za branitelje, zašto prilikom donošenja Pravilnika o ostvarivanju prava na stipendije nije omogućeno studentima prve godine studija pravo apliciranja na antječaj za dodjelu stipendija djeci branitelja za 2023./2024. akademsku godinu?
Obzirom da do današnje sjednice nije dobio odgovor na postavljeno pitanjetakođet  traži da mu se u što kraćem roku odgovori na zastupničko pitanje.
Kisrljak.info