Na sceni izložbenog paviljona Srednje škole “Ivan Goran Kovačić” u Kiseljaku, 2. travnja, tražilo se mjesto više za hit komediju “Kako i zašto ubiti muža”. Ulaz na predstavu je bio besplatan.

KUBAT AUTOMOBILE

Publika je od samog početka do kraja predstave uživala u smijehu uz sjajnu Natašu i Peđu, a na kraju predstave nagrađeni su gromoglasnim pljeskom.

Više od sat vremena glumci Nataša Aksentijević i Peđa Damjanović nasmijavali su publiku baveći se temom bračnih odnosa i trzavica uz odličnu interakciju s publikom.

Kako ističe glumica Nataša Aksentijević, ovo je predstava koja obrađuje životne, dobro poznate teme na izuzetno duhovit način.
„U njoj se ne prepoznaju samo bračni partneri nego i oni koji su duže od mjesec dana u vezi. Obradili smo različite karaktere muževa; od muža zavodnika, ljubomornog, razmaženog muža i to je sve na plećima jedne žene koja se trudi da mu ugodi da ne dođe do trenutka da ga mora ubiti. Ali s vremenom shvati da ipak postoje dobri razlozi za sve to. Ono što je najvažnije je da je na samom kraju predstave ipak ljubav ta koja je sve pobijedila.” – kazala je Nataša Aksentijević.

Predstavu su odigrali u brojnim kazalištima, a najviše ih, kaže, raduje reakcija publike koja je uvijek pozitivna. „Reakcije publike su fantastične. Publika je uvijek različita, ali na kraju sve završi sa puno smijeha. Svi izađu zadovoljni i nasmijani i svi preporuče ovu predstavu, što nas čini iznimno sretnima. Pokazalo se da su bračni problemi i odnosi vrlo univerzalni. Svi imamo te probleme i svima su jasni.” – zaključuje.

Komedija o milijun razloga zašto ubiti muža nastala je nakon burne reakcije nježnijeg spola na priručnik ,,Kako i zašto ubiti suprugu”.

Naime, autor ovog djela Antonio Amuri optužen je za muški šovinizam poslije čega je uslijedio i priručnik namijenjen damama.

U ovoj urnebesnoj komediji žene su uspjele pronaći na koji tip muža su osuđene, s detaljnim objašnjenjem ponašanja i maštovitim preporukama za uklanjanje. Tu se nalaze različiti tipovi supruga, od kućnog majstora, hipohondra, seksualnih manijaka, razmaženih kretena – navode organizatori.

Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria do sada je realizirana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku u svim dvoranama.

Organizator gostovanja predstave je udruga mladih „Efekt“ Kiseljak i Općina Kiseljak.

Organizatori se zahvaljuju ravnateljici i djelatnicima Srednje škole “Ivan Goran Kovačić” Kiseljak za ustupljeni prostor i pomoć u organizaciji.

 

Kiseljak.info