U Napretkovom klubu Lira u Sarajevu, u organizaciji Središnje uprave HKD Napredak u ponedjeljak 18. ožujka predstavljena je knjiga „Ljubite jedni druge“ mostarskog gimnazijskog profesora i sindikaliste Josipa Milića.

U svojstvu promotora o knjizi su govorili kardinal u miru Vinko Puljić, župnik u Ružićima i duhovnik Katoličke karizmatske obnove u duhu svetom (KKODS) fra Tomislav Jelić te koordinator KKODS-a u BiH Mirko Puđa. Moderatorica predstavljanja bila je Mihaela Rajič.

KUBAT AUTOMOBILE

Knjiga je pisana kroz vremensko razdoblje od 10 godina i plod je autorovih promišljanja o pojedinim temama iz teološke perspektive i spektra poput molitve, pitanja zla i ljudskog grijeha, darova Duha Svetoga, Crkvi kao zajednici vjernika i mnogih drugih važnih tema.

Knjigu je, kako kaže autor, pisao deset godina, a u njoj su uglavnom prerađena predavanja kandidatima za članstvo Molitvene zajednice ”Most Božje ljubavi” iz Mostara koja djeluje od 1998. godine pod vodstvom fra Tomislava Jelića, a čiji je Milić član od samih početaka.

Knjiga je, prema Milićevim riječima, odgovor na teška vremena u kojima živimo u svijetu poremećenih vrjednota, frustracija i tjeskoba svake, u društvu nagrizenom od mržnje i laži, i konačno u svijetu željnom mira.

Međutim, najveći branitelji vjere su se javljali i pisali najvrjednija djela upravo u najvećim navalama krivovjerja, ateizma i otpada. U vremenu pesimizma, tjeskobe i beznađa knjiga „Ljubite jedni druge“ je jedan vjesnik nade i Radosne vijesti koja nas jača na jedinom ispravnom putu, putu ljubavi. Isus je jedino istinsko rješenje svih ljudskih problema.