U nedjelju, 9. ožujka 2024. godine, u župi sv. Ane u Banbrdu-Lepenica, upriličen Križni put za mlade koji je predvodio župnik fra Ivica Tomas. Ne samo za mladie. Bilo je tu svih uzrasta. Od najmanjih i najmlađih, do onih malo starijih koji su se i dalje osjećali mlado. No, mladi su vodili.

KUBAT AUTOMOBILE

Prvi put križni put mladih organizira se na četiri mjesta u isto vrijeme. Prema preporukama nadbiskupa vrhbosanskog mons. Tome Vukšića, Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije i Pastoralnog vijeća Nadbiskupije, prvi put, križni put za mlade bit će održan na razini Arhiđakonata (Fojničkog, Gučogorskog, Plehanskog i Toliškog). Isti dan i u isto vrijeme, nekoliko stotina, pa čak i tisuća mladih, skrušeno će za Kristom krenuti njegovim križnim putem.

Ove godine odabrali su geslo „Isuse, nemoj sam! Zajedno ćemo!“. Želja nam je ovako pripremljenim meditacijama mladima pomoći da upoznaju Krista patnika te da mu odvažno krenu u susret kako bi mu pomogli nositi teški križ koji je na njegova ramena pao radi naših grijeha.

Istinski se nadamo da će ovaj Nadbiskupijski križni put mladih ostati ne samo u trajnom sjećanju sudionicima pobožnosti, nego poslužiti na izgradnju osobe i njene vjere. Molimo uz ovu pobožnost križnoga puta i Euharistijskog slavlja da možemo prepoznati kada trebamo pomoći Isusu, a kada On pomaže nama, izjavili su.