Dok je njihov primarni cilj upravljanje zvukom, tipke za glasnoću vašeg iPhonea zapravo mogu puno više nego što mislite.

Radi s portretnim, tradicionalnim i panoramskim načinima snimanja s obe kamere, samo otvorite aplikaciju i počnite, piše Reader’s Digest.

KUBAT AUTOMOBILE

Snimanje

Isti trik možete koristiti za snimanje videozapisa, samo prijeđite na video način rada, a zatim pritisnite bilo koji od gumba za glasnoću da biste započeli snimanje videozapisa.

Možete ga ponovno pritisnuti da biste zaustavili ili možete držati gumb cijelo vrijeme da biste snimili videozapis, snimanje će prestati kada otpustite gumb.

Rafalno snimanje

Rafalno snimanje fotografija olakšava uređivanje iPhone fotografija jer vam daje više opcija za odabir. Ako imate iPhone XS, iPhone XR ili noviji, možete pritisnuti i držati tipku za povećanje glasnoće za snimanje rafalnih fotografija.

Da biste to omogućili, idite na postavke kamere, a zatim uključite “Upotrijebi pojačanje glasnoće za uzastopno snimanje”.

Skeniranje dokumenata

Budući da ova funkcija koristi aplikaciju Kamera, možete pritisnuti bilo koju tipku za glasnoću da biste skenirali dokument koji vam je potreban umjesto da pritisnete okidač na zaslonu.

Zvanje hitnih službi

Kada ste u hitnoj situaciji i ne možete provesti vrijeme otključavajući svoj iPhone kako biste uputili poziv, Apple je olakšao stvari. Kako biste brzo dobili hitne službe, samo držite bočnu tipku za zaključavanje i bilo koju tipku za glasnoću (ili sva tri gumba).

Povucite SOS ikonu udesno da biste uputili poziv.

Vraćanje na tvorničke postave

Ako je vaš telefon zamrznut i ne postoji način da ga ponovno pokrenete, možda ćete biti prisiljeni izvršiti vraćanje na tvorničke postavke.

Da biste to učinili, pritisnite tipku za povećanje glasnoće, zatim tipku za smanjenje glasnoće, a onda bočnu tipku za zaključavanje dok ne ugledate Apple logo na crnoj pozadini.

Nakon što se vaš zaključani zaslon ponovno pojavi, to znači da je izvršen hard reset.