Milan je spreman započeti pregovore s menadžerom gvinejskog reprezentativca Serhoua Guirassyja (27), objavio je insajder Nicolo Schira. Riječ je o napadaču Stuttgarta koji je ove sezone u 13 nastupa postigao 18 golova i tome dodao dvije asistencije.

KUBAT AUTOMOBILE

Iako je sa 16 pogodaka u ovom trenutku treći najbolji strijelac Europe (iza Bayernova Harryja Kanea i Feyenoordova Santiaga Gimeneza s 18 golova) i četvrti na cijelom svijetu (Lucas dos Santos iz nikaragvanske Manague ima 17), Milan bi ga mogao dobiti za samo 17.5 milijuna eura jer takvu otkupnu klauzulu ima u ugovoru.

Schira otkriva da su Milanovi skauti nekoliko puta gledali gvinejskog napadača, no talijanski velikan nije jedini koji želi hit-igrača. Guirassyjev ugovor sa Stuttgartom vrijedi do ljeta 2026. godine. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 40 milijuna eura.

Guirassyja očekuje transfer karijere

Guirassy je rođen u Arlesu te je igrao za mlade reprezentacije Francuske. Prošle godine odlučio je nastupati za seniorsku reprezentaciju Gvineje, za koju je triput bio strijelac u 12 utakmica. U mlađim uzrastima igrao je za Stade Laval, a 2015. doveo ga je Lille. Ubrzo je završio na posudbi u Auxerreu, a godinu kasnije kupio ga je Köln za 3.8 milijuna eura.

U Kölnu se zadržao tri godine, kada ga je Amiens kupio za šest milijuna eura, s time da je ondje bio i na posudbi. Velik transfer napravio je 2020. jer ga je Rennes platio 15 milijuna eura. Nakon što je odradio sezonu posudbe u Stuttgartu, njemački prvoligaš ovog ga je ljeta otkupio za devet milijuna eura. U skoroj budućnosti mogao bi napraviti transfer karijere.