Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, danas se promet uz povoljne uvjete za vožnju i pojačan promet vozila u blizini gradskih centara. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i prometne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim cestama: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h. Na dionici regionalne ceste od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrižja u Topčić Polju.

Pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Izačić, Hum, Deleuša i Zupci na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su za sada do 30 minuta.