Ozljede glave bile su preteške i nakon devet dana u induciranoj komi Almirovo srce prestalo je kucati danas u 17.30 sati

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu danas je preminuo Almir Raščić (39) iz Goražda, koji je teško ranjen u napadu prije deset dana ispred zgrade u Goraždu u kojoj je živio, potvrđeno je za Avaz.

Iako je, usprkos lošim prognozama liječnika, nada u obitelji, kod prijatelja i sugrađana postojala do zadnjeg trenutka, ozljede glave bile su preteške i nakon devet dana u induciranoj komi Almirovo srce prestalo je kucati danas u 17.30 sati.

Naime, dok se kretao prema automobilu na parkingu, nepoznati napadač mu je prišao, oborio ga na asfalt i pucao mu u glavu.

– Istraga je u tijeku. I dalje se prikupljaju dokazi, poduzimaju se radnje, sve što dozvoljava Zakon o kaznenom postupku. Vrše se provjere na terenu, prikupljaju materijalni dokazi, obavljaju razgovori sa svjedocima. U interesu istrage ne možemo vam ništa više reći – kratko je kazao županijski tužitelj Mirsad Bilajac.

Napad se dogodio na prostoru koji nije osvijetljen niti pokriven videonadzorom, a  najvjerojatnije je upucan iz pištolja “tetejac”.

Takav trag istražitelji imaju nakon pronađene čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra. Utvrđeno je da zrno pripada ovoj vrsti oružja. U istragu su se ozbiljno uključile SIPA i Federalna uprava policije (FUP).

Podsjetimo, Almir Raščić je igrao za Željezničar, Velež, Olimpik, Goražde i Azot. Njegov brat Admir Raščić,  je igrao i za Željezničar i za Sarajevo. Trenutno je član stručnog stožera U21 reprezentacije BiH. Njihov otac je Muhidin Raščić, član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH te predsjednik Nogometnog saveza Bosansko-podrinjske županije.