TEK u siječnju su stigli i prvi ranojutarnji minusi, a s njima i obavezna jutarnja tjelovježba za vozače.

Pod pretpostavkom da ste odradili sve pripreme za zimu, a posebno montažu zimskih guma, jedino što vam preostaje je pripremiti se za jutarnji susret sa zaleđenim automobilom.

Priprema je pola posla

Rukavice će pomoći, ali ono što čini razliku je kvalitetna strugalica za led. Međutim, već ste noć prije mogli odraditi dobru pripremu: podignite metlice brisača, kako se guma ne bi zalijepila u led, a nije loše ni preko noći ostaviti preko vjetrobrana odgovarajuću zaštitu. Dok je mokro, karton je loš izbor jer će se zalijepiti za staklo, ali zato postoje i drugi priručni materijali, pa čak i specijalne prekrivke.

Stiglo je jutro, a to znači da se vadi glavno oružje – strugalica. Ako ste ju slomili, poslužit će i kartica. Bankovna nije pametan izbor, ali tzv. kartice vjernosti su dobra opcija. Naš je savjet kupiti bar dvije strugalice, ili jednu iole kvalitetniju. Za 8-10 maraka možete dobiti kvalitetniju strugalicu. Vjerujte, razlika je drastična.

Zaliti tekućinom?

Može, ali ne vodom i ne vrućom jer ćete tada maknuti led, ali zajedno sa staklom koje će puknuti. Ako ne vjerujete, pogledajte video u nastavku objavljen na Redditu. Uzavrela voda iz kuhala na zaleđenom staklu odradit će posao, čak i predobro. Nestat će led, a i staklo zajedno s njime.

Clearing the ice off the car window with boiling hot water. * I made this a gif as the sound effects were terrible for this video. from WinStupidPrizes