Magla i niska oblačnost i dalje smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama, a posebno izdvajamo prevoje Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad) i Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), kao i put Turbe-Banja Luka, navode iz BIHAMK-a.

Prometuje se po vlažnom ili mokrom kolniku, a upozoravaju na učestale odrone. U večernjim satima na dionicama preko prevoja pada slab snijeg i mjestimično se zadržava na cesti.

Aktualni radovi

U tijeku su sanacioni radovi na dionici magistralne ceste Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoceste A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim cestama: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Jajce-Crna Rijeka (Orlovac) i Doboj-Maglaj (Poljice-Maglaj).

Povremene obustave prometa

Napominju da će danas ponovo dolaziti do povremenih obustava prometa na magistralnim cestama: Žitomislići-Počitelj, Srebrenik-Orašje i Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.