U Bosni i Hercegovini danas povećanje oblačnosti sa zapada će uvjetovati umjereno do preteženo oblačno vrijeme. Vjetar slab, prije podne jugozapadnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

Za četvrtak se u sjevernim područjima Bosne prognozira pretežno oblačno prije podne. Sunčanije u drugom dijelu dana. U većem dijelu zemlje mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab, većinom jugozapadnog smjera.

U sjevernim područjima vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu do 23°C.

U petak u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će uvjetovati kišu u drugoj polovini dana. Padavine su češće na području Krajine, jugozapadne Bosne i Hercegovine. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.