Na cestama u Bosni i Hercegovini jutros se prometuje po pretežno mokrom kolniku. Vozači se upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

Sanacioni radovi

U tijeku su sanacioni radovi na dionici magistralne ceste M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva prometuju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog izvođenja radova na dionici magistralne ceste Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustave prometa u terminima od 09 do 12:15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju magistralnih cesta (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Preusmjeravanje na obilaznicu

Na magistralnoj cesti Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoceste A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnoj cesti Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno, poručili su iz BIHAMK-a.