Domu za stare osobe u Peći “Orenda” oduzeta je licenca posle objavljivanja snimka fizičkog napada na staricu prije nekoliko dana, priopćilo je Ministarstvo financija, piše Kosovo online.

– Nakon objavljivanja snimka fizičkog napada na stariju ženu u domu Orenda u Peći, Jedinica inspekcije socijalne službe je odmah izvršila očevid, kao i intervjuiranje osoblja centra i svjedoka slučaja – navodi se u priopćenju.

Zapisnik inspekcijskog nadzora je danas dostavljen Komisiji za licenciranje, koja je održala hitnu sjednicu na kojoj je donjeta odluka o oduzimanju licence za pružanje socijalnih usluga domu “Orenda”.

Odlukom Komisije dom za stare je dužan da o odluci obavijesti obitelji korisnika u roku od 24 sata, a do 7. studenog da ugasi djelatnost pružanja socijalnih usluga.

Podsjećamo, Osnovno tužiteljstvo u Peći, odredilo je jednomjesečni pritvor za tri medicinske sestre koje napale staricu u Staračkom domu “Orenda”, piše Kljan Kosova.

Okrivljene će pritvor provesti u zatvoru u Lipljanu.

Na video snimku koji je u srijedu dospio u javnost vidi se medicinska sestra Aurona Peljaj koja šamara i tuče bespomoćnu staricu, kao i druge dvije medicinske sestre Altina Redžepi i Remzije Kući koje su to snimile i nisu intervenirale.