Sve se dogodilo 12. studenoga, na raskrsnici pored grade OHR-a. Marcus Morgner je svojim Kawasakijem, piše u službenim policijskim izvještajima, oko 18 sati i 30 minuta “oborio” dvije maloljetnice (G.F. 15 godina i K.E. 16 godina) koje su prelazile ulicu na raskrsnici Zagrebačka-Terezija-Most Suade i Olge.

Liječnici će kasnije konstatirati da je petnaestogodišnja G.F. zadobila teške tjelesne ozljede. U pitanju je fraktura pubične kosti. Teške tjelesne ozljede liječnici su konstatirali i kod K.E. Njoj je slomljena desna potkoljenica.

Službenici MUP-a Županije Sarajevo su odmah izvršili alko testiranje Marcusa Morgnera. Nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, piše Istraga.ba.

No, prilikom identifikacije utvrđeno je da Marcus Morgner ima diplomatski status. On se nalazi na popisu službenika s diplomatskim statusom BiH koji je u srpnju ove godine objavljen na web stranici Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tijekom uviđaja, pripadnici MUP-a Županije Sarajevo su o svemu obavijestili dežurnog tužitelja. No, kako se Marcus Morgner pozvao na diplomatski imunitet, protiv njega neće moći biti vođen kazneni postupak u Bosni i Hercegovini.

Međutim, kazneni progon Marcusa Morgnera je moguć u njegovoj matičnoj državi.